مهم ترین و اصلی ترین قسمت‌های هر توالتی، سیفون آن است. که کار آن تخلیه فاضلاب و تمیز کردن توالت می‌باشد و به طور کلی این سیستم از مکانیزم بسیار ساده‌ای برخوردار است. به این صورت که پس از فشار دادن دکمه یا دستگیره سیفون، آب نگهداری شده در مخزن با فشار زیادی وارد کاسه گشته و محتویات آن را شسته و وارد فاضلاب می‌کند. و همچنین مقداری آب را جهت جلوگیری از انتشار بو داخل کاسه توالت نگه می‌دارد.

سیفون توالت

توالت‌های سیفون دار از اولین باری توسط سر جان هرینگتون در سال 1596 معرفی شدند. طراحی، کارایی و سیستم‌های فلاشینگ آن‌ها با گذر زمان تغییر یافته، و به توالت های امروزی تبدیل شده است.

هر یک از تولیدکنندگان عمده توالت؛ سیستم‌های فلاشینگ متفاوتی را طراحی کرده‌اند و هر گروه سعی بر این داشته تا سیستم قوی تر به همراه مصرف آب کمتری را بسازد.

اما بیشتر توالت‌ها از سیستم فلاش گرانشی استفاده می‌کنند. این سیستم ها شامل یک شیر فلاش بزرگ و یک تله توالت است.

سیستم فلاشینگ توالت از مهمترین ویژگی‌هایی است که باید هنگام خرید توالت بررسی نمایید. اگر به یک توالت فرنگی قدرتمند و بدون گرفتگی نیاز دارید، باید توالتی با سیستم فلاشینگ قوی انتخاب کنید

مکانیزم فلاش، نوعی شیر فلاشینگ پیستون داخلی است، هنگامی که دستگیره را می‌کشید، آب قبل از انتقال به خروجی سیفون از طریق یک واشر دیافراگمی تاشو به داخل سیفون وارد شده سپس، آب با فشار زیادی وارد کاسه می گردد. لازم به ذکر است که طراحی این سیستم ها به دلیل داشتن لوله خمیده که در قسمت خروجی آن، (هنگام گیر کردن یا افتادن چیزی در توالت) در آوردن اشیا از لوله به سهولت انجام می‌گیرد.

در زیر انواع مختلف سیستم های فلاشینگ توالت آورده شده است:

  • سیستم فلاش گرانشی
  • سیستم شستشو با فشار
  • سیستم فلاش دوگانه
  • سیستم تک فلاش
  • سیستم فلاش دو سیکلون
  • سیستم فلاش تورنادو
  • سیستم فلاش سبک برج
  • سیستم فلاش دوتایی

برای درک بهتر این سیستم ها، اجازه دهید به نحوه عملکرد هر یک از آن‌ها نگاهی بیندازیم.

انواع مختلف سیستم های فلاش(سیفون)

سیستم فلاش گرانشی

سیستم توالت فلاش گرانشی رایج ترین نوع سیستم سیفون است. تمام سیستم های شستشوی دیگر به میزان زیادی از آن وام می‌گیرند این نوع سیفون از نیروی جاذبه طبیعی برای کارکرد استفاده می‌کند.

آب از مخزن که در بالای کاسه نصب شده است جاری گشته و از طریق جاذبه به کاسه وارد می‌گردد نیروی ایجاد شده از آب باعث خروج و تمیز شدن زباله ها می‌شود.

هنگامی که کاسه پر از آب می‌شود، فشار داخل کاسه از فشار تله و لوله تخلیه بیشتر شده و  در نتیجه آب و ضایعات به داخل لوله فاضلاب مکیده شده وبا سرعت زیاد وارد خطوط فاضلاب می‌گردد.

سیستم فلاشینگ به کمک فشار

سیفون توالت به کمک فشار، سیستم فلاشینگ گرانشی را با هوای فشرده ترکیب کرده برای ایجاد یک فلاش قدرتمند در توالت ها استفاده می‌شود.

این توالت دارای یک مخزن پلاستیکی ثانویه در داخل مخزن اصلی است که مخزن تحت فشار نامیده می‌شود. آب ورودی از خط تامین آب با هوای مخزن تحت فشار مخلوط شده و با زدن دکمه فلاش با فشار بالایی وارد کاسه می‌گردد.

این سیستم ها بلندتر از سیفون های شستشوی گرانشی هستند.

سیفون های گرانشی معمولی، ممکن است برای تخلیه محتویات مخزن به اندازه کافی قوی نباشند. صدای آنها معمولا از توالت های معمولی بلندتر بوده و این مدل از سیفون ها نسبت به یک سیفون های استاندارد، آب کمتری مصرف کرده و قوی تر عمل می‌نمایند.

سیستم فلاش دوگانه

سیستم فلاش دو گانه دارای دو گزینه بوده بدین گونه که. یکی برای شستشو با استفاده از مقدار کمی آب عمدتا مایع و دیگری استفاده از آب بیشتر برای شستشوی جامدات استفاده می‌گردد.

این مدل از سیفون‌ها، از دکمه‌های فلاش استفاده کرده که معمولاً در بالای درب مخزن نصب می‌شوند.

در داخل مخزن توالت، یک مجموعه شیر فلاش دوگانه کار گذاشته شده و در صورتی که هر یک از دکمه ها را فشار داده شود، مهر و موم دریچه جدا شده و اجازه می‌دهد آب به سمت کاسه جریان یابد. لازم به ذکر است که مقدار آب مصرفی به دکمه ای که فشار می‌دهید بستگی دارد.

در این نوع فلاش دو گردابی، دو نازل وجود دارد که آب را از هر دو سمت وارد شده و امکان شستشوی قوی‌تر از سیستم جت گرانشی معمولی را فراهم می‌کند. در سیفون دو گانه آب هنگام ورود به کاسه، اثر گردابی ایجاد کرده کمک کرده تا محتویات توالت را به طور موثرتری از بین ببرد.

سیستم تک فلاش

در این نوع سیفون، کاربر توالت برای مایعات یا جامدات فقط یک گزینه دارد و به یک مقدار آب مصرف می‌نماید. این سیستم های توالت بیشتر از یک دسته اهرمی استفاده می کنند که در کنار یا جلوی مخزن نصب شده است.

سیستم فلاش دو سیکلون

سیستم فلاش دو سیکلون در اکثر توالت ها استفاده می‌شود. آب جاری از مخزن از طریق دو نازلی که در بالای کاسه قرار دارد و نحوه نصب آن رو به پهلو بوده، وارد کاسه می‌گردد. در این مدل از سیفون ها آب به هنگام وارد شدن در کاسه مانند سیکلون چرخیده که در تمیز کردن و شستشوی توالت بسیار موثر است.

طرز کارکرد نازل هایی که به طرفین قرار دارند به آب اجازه می‌دهد تا به سطح کاسه برخورد کرده و در نتیجه گردابی ایجاد کند که کاسه را با سرعت بالایی تمیز می‌نماید..

در این سیستم به جای سوراخ های جت در قسمت بالای کاسه، دو نازل برای خروج آب در زیر درب صندلی توالت وجود دارد. این توالت شستشوی قدرتمند آب را در یک کاسه مانند طوفان می‌چرخاند. این روش شستشوی گردابی می‌تواند به صرفه جویی در مصرف آب، تمیز کردن هر چه بیشتر کاسه کمک کند. 

سیستم فلاش تورنادو

در این مدل از سیستم فلاش تورنادو که نسخه بهبود یافته سیستم فلاش دو سیکلون است، به جای دو نازل، سیستم شستشوی گردباد مانند، آب را از طریق سه جت که به صورت کناری در بالای کاسه قرار گرفته است، وارد می‌کند.

هنگامی که آب وارد کاسه می‌شود، با سرعت زیادی مانند گردباد در اطراف کاسه چرخیده که در تمیز کردن کاسه بسیار موثر است. بعلاوه این سیستم صدای کمتری نسبت به سیستم های دیگر دارد. یکی دیگر از مزیت های سیفون تورنادو این است؛ که دارای دو نازل بوده و این نازل ها به گونه ای قرار گرفته که آب را مانند گردباد به اطراف می‌چرخانند و منجر به شستشوی آرام تر و مدت زمان بیشتر می‌شوند. در این نوع سیفون ها کاسه های توالت لبه ای نیز بسیار راحت تمیز می‌شود.

سیستم توالت

یک توالت دارای دو قسمت اصلی است: مخزن و کاسه. مخزن در بالای کاسه نصب گشته تا به جریان آب از مخزن به کاسه از طریق جاذبه به سمت پایین کمک کند.

کاسه توالت با استفاده از پیچ و مهره در بالای لوله تخلیه نصب می‌شود و با کمک فلنج توالت روی زمین محکم می‌گردد. یک حلقه محکم بین توالت و فلنج قرار گرفته تا یک مهر و موم ایجاد کند.

هنگامی که دستگیره توالت را برای شستشو به سمت پایین فشار می‌دهید، یک زنجیر متصل به دسته، فلاش توالت را به کار واداشته و  آب از طریق شیر فلاش مخزن به کاسه جریان می‌یابد. آب با فشار بالایی به کاسه وارد گشته و در نتیجه، زباله های کاسه به لوله تخلیه مکیده می گردد.

پس از کشیدن دسته، فلپر شیر فلاش را آب بندی کرده و به مخزن اجازه می‌دهد تا برای شستشوی بعدی دوباره پر شود.

علاوه بر این، در قسمت پایین این سیستم که به شکل اس انگلیسی طراحی شده، به نگه داشتن مقداری آب در کف کاسه کمک کرده و  این آب به عنوان مانعی برای عدم انتشار بوی فاضلاب عمل می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ما تماس بگیرید